Et mangfold av opplevelser ved Ølberg havn

Fiskebåthavn, sandstrand, kiosk, og fredete krigsminner – her er det noe for alle.

Et mangfold av opplevelser ved Ølberg havn

Fiskebåthavn og fredete krigsminner

Ølberg havn er en gammel fiskebåthavn som fortsatt blir brukt i dag. Her kan du se fargerike fiskebåter legge til kai med garn og teiner. Ofte selger de lokale fiskerne skalldyr. Ønsker du å fiske selv, kan du prøve fiskelykken langs bergene. Barna kan lete etter strandkrabber i fjæra eller fiske med snøre fra havnen. Naustene som står langs havnen er godt i varetatt.

Ved havnen står også Russerhytten fra andre verdenskrig. Denne lå opprinnelig lenger inne på land sammen med to like hytter, men ble flyttet til Ølberg havn på 50-tallet. I denne tolvkantede hytten bodde 10 til 12 russiske krigsfanger som arbeidet på de tyske krigsanleggene ved Ølberg. Dette er en av to kjente og bevarte russerhytter i dag. Russerhytta gir et bilde av historien til krigsfangene og hvordan de levde under dårlige forhold. Like ved Ølberg havn er det en liten høyde. På toppen av høyden finner du en bunker med løpegrav fra andre verdenskrig. Du kan utforske flere fredete anlegg fra krigen et steinkast unna i Ølbergskogen. Blant de tette trærne inne i skogen, er en hel militærleir som ble bygd av tyskerne for oppbevaring av våpen under andre verdenskrig.

Les mer om krigs- og forsvarsminner i Sola.

Ølbergstranden

Ølbergstranden er en omtrent 400 meter lang sandstrand med sanddyner som er lett tilgjengelig for alle. Her er det langgrunt og fint å bade. Stranden ligger lunere til enn de fleste jærstrendene og er spesielt populær blant småbarnsfamilier og campinggjester.

Les mer om strendene i Sola.

Ølbergkiosken

Like ved stranden er den kjente og kjære Ølbergkiosken. Ølbergkiosken er et perfekt stoppested og har vært det i flere generasjoner. Kiosken holder åpent i sommersesongen (april – september) og er kjent for Ølbergfranske (pommes frites) og regionens beste softits.

Ølbergkiosken (solastrandengaard.no)

Ølberg camping

På denne idylliske campingplassen er sanddynene og stranden det eneste som skiller deg fra havet. Her kan du leie enkle campinghytter. Campingplassen er også tilgjengelig for deg som foretrekker telt, campingvogn eller bobil.

Ølberg camping (jaerenfri.no)

Strandhuset på Ølberg

Strandhuset på Ølberg er flotte lokaler du kan leie til selskap, bryllup, konferanser og andre arrangementer. Strandhuset ligger like ved stranda Her får du får du god mat og flotte rammer for arrangementet ditt.

Strandhuset på Ølberg (solastrandengaard.no)

Utgangspunkt for flotte turer langs sjøen

På Ølberg er det merket kyststi nordover mot Rege og sørover mot Vigdel. Turene er skiltet godt skiltet fra Ølberg.

Parkering

Det er en stor og ny parkeringsplass på Ølberg. Ølberg et populært utfartssted hele året. Spesielt på godværsdager om sommeren kan det bli en del trafikk her.

Toaletter

Besøker du Ølberg, kan du bruke toalettene på campingplassen. De er åpne året rundt.

Foto: Elisabeth Tønnessen, Elisabeth Gjerdsjø og Gry Isabel Sannes.

Finn Ølberg i kart (Google Maps).

Se flere bilder

No items found.

Sola som utgangspunkt

Innhold som kan inspirere deg til å besøke en region med et hav av muligheter