Fra Sola og ut i vår vakre region

Knutepunkt for en hel region og et mangfold av spektakulære opplevelser året rundt.

Fra Sola og ut i vår vakre region

Attraktive nabobyer

Flyplassen i Sola er det største knutepunktet for passasjertrafikk i regionen. Herfra når du ut til hele Rogaland fylke. Fylket og den vakre regionen byr på et mangfold av opplevelser året rundt.

Stavanger er regionens største by og er kåret til en av verdens beste byer å bo i. Nabobyen Sandnes er kåret til en av Norges mest attraktive byer. Visste du at det finnes et vinterland midt i Sandnes sentrum? Reiser du litt nord for Sola, kommer du til den grønne landsbyen, Randaberg. I Randaberg finner du Tungenes fyr – et av regionens mest besøkte fyr.

Vil du gå til det berømte fjellplatået Preikestolen, sykle langs Lysefjorden eller stå på ski i fjellet? Rogaland har et variert og rikt tilbud av overnatting, mat og kulturelle tilbud. I nord finner du fjord og fjell og kanskje en bit med lokalprodusertmat og drikke? – her er det mye å velge i. Vil du sørover for å se nærmere på en av Jærens mange strender og få en smakebit av Jærens matfat så finnes det mye å velge i her også.

 Mer informasjon om regionen

Finn Stavanger på kart (Google maps)

Finn Sandnes i kart (Google maps)

Finn Randaberg på kart (Google maps)

Foto av Stavanger havn om natten.
Stavanger indre havn. Foto: Gunnar Ridderstrøm

Vågen i Stavanger sentrum har et yrende byliv med et rikt utvalg av butikker, restauranter, barer og kulturelle opplevelser. Her finnes bibliotek, konserthus og flere andre arenaer for kultur.

Gamle Stavanger. Foto: Alicja Gancarz

Gamle Stavanger er Nord Europas best bevarte klynge av trehusbebyggelse. Husene er bygget på 1700- og 1800 tallet. Området har flere håndverksutsalg og museer. Denne unike og flotte bydelen ligger rett over Vågen i Stavanger sentrum og er verdt et besøk.

Museer i Stavanger (museumstavanger.no)

Foto av Fargegata i Stavanger. Rosa hus, lys og uteservering.
Fargegata i Stavanger sentrum. Foto: Kilian Kremer

Øvre Holmegaten i Stavanger sentrum kalles for Fargegaten. Husene i denne gaten er malt i alle regnbuens farger. Fargegaten tilbyr en rekke bar-, café og restaurantopplevelser.

Fargegaten Stavanger (facebook.com).

Foto av monumentet Tre sverd i Hafrsfjord.
Sverd i fjell markerer slaget i Hafrsfjord i 872. Foto: Gry Isabel Sannes

Sverd i fjell er et monument med tre sverd i bronse laget av kunstneren Fritz Røed. Monumentet er et minnesmerke over slaget i Hafrsfjord i 872 hvor kong Harald Hårfagre vant over småkonger fra Agder og Viken. Slaget i Hafrsfjord er skildret av Tjodolv fra Kvine og markerer prosessen der Norge til slutt ble samlet til ett rike. De tre sverdene står for fred, enhet og frihet. Sverdene er plassert inders i Hafrsfjorden i Stavanger kommune og er en turistattraksjon.

Foto av monumentet Tre sverd i snøkledd landskap.
Vinter og snø i Hafrsfjord. Denne regionen kan oppleves året rundt. Foto: Gry Isabel Sannes
Foto av fjelltopp med utsikt og sol.
Dalsnuten med utsikt mot Sandnes by. Foto: Nina Othilie Høyland

Dalsnuten er et av de mest populære turstedene i regionen. Dalsnutener en fjelltopp som ligger kun et par kilometer fra Sandnes by og er en svært populær vandretur for alle aldersgrupper. Ruten er på rundt fire kilometer og toppen ligger 323 meter over havet. Herfra får du  en storslagen utsikt til Sandnes, Jæren og Ryfylke.

Foto av kvinne som krysser en liten bro i den grønne parken.
Sandvedparken i Sandnes kommune. Foto: Tom Haga

Sandvedparken følger elven Storåna og ligger midt i Sandnes by. Parken er en svært populær vandrerute som har paviljong, japansk hage og flere rasteplasser.

Lett tur i Sandvedparken (ut.no)

Foto av varde og norsk flagg.
Husafjell i Sandnes kommune

Sandnes har et mangfold av turer hvor den spektakulære 7-nuts turen er populær for hele familien. Husafjell og Dyrafjeller en av de mange andre turene du kan oppleve i Sandnes.

7-nuts turen (dnt.no)
Husafjell og Dyrafjell (ut.no)

Foto av nordlys sett fra Tungenes fyr.
Nordlys sett fra Tungenes fyr i Randaberg kommune. Foto: Rolv Skjærpe

Tungenes fyr ble etablert i 1828 og nedlagt i 1984. Fyret inngår i en lang rekke med fyr som følger hele Jærkysten. Tungenes fyr er i dag et museum.

Tungenes fyr (jaermuseet.no)
Fyr i Rogaland (fyr.no)

Se flere bilder

No items found.

Sola som utgangspunkt

Innhold som kan inspirere deg til å besøke en region med et hav av muligheter