Norges vakreste strender

Strendene på Sola er lange og innbydende. Solastranden er en av regionens mest besøkte turistattraksjoner og har blitt kåret til Norges vakreste av The Sunday Times.

Norges vakreste strender

Strender så langt øyet kan se

Jæren er kjent for side lange sandstrender med lange grunner og lys finkornet sand. De er like vakre i uvær som en varm sommerdag, og noen er flere kilometer lange. Flere av strendene langs Jærkysten ligger i Sola kommune. Den mest besøkte av dem alle, er Solastranden.

Surfernes paradis

Jærstrendene byr på det som trolig er de beste surfeforholdene i landet. Er bølgene for store på én strand, kan de være perfekte på en annen. Blant strendene på Jæren finner vi Hellestø, Vigdel, Bore, Byberg, Refsnes, Brusand, Ogna, Orre, Nærland, Viste, Ølberg, Sola og Sande. Boretunet på Borestranden har egen surfeskole. Bak sanddynene på Solastranden, ligger Sola Aktivitetssenter. Aktivitetssenteret tilbyr utleie av alt av utstyr, og surfekurs for surfere på nybegynner- og viderekomne nivå.

Les mer om leie av utstyr og surfekurs

Dronebilde av to surfere om bærer surfebrett på Hellestøstranden i Sola kommune.
Hellestøstranden i Sola kommune. Foto: Elisabeth Tønnesen

Solastranden

Solastranden har tidligere blitt kåret til en av verdens fineste strender av The Sunday Times. Den 2,3 kilometerlange stranden er en av regionens største utfartssteder og attraksjoner året rundt. Stranden er langgrunn og familievennlig. Her er det sydenstemning på varme og gode dager, og på vindfulle dager er Solastranden populær blant brettseilere og surfere. Spaserturer på stranden er aktuelle alle årstider. Solastranden har flotte toalettfasiliteter og dusj. Her er også parkering for både sykkel og bil. Sola Strand Hotel som ligger like ved stranden, har ladestasjon for bysykkel.

Sola - Ølberg - Vigdel turen (ut.no)

Sola Strand Hotel

Solastranden i Sola kommune. Foto: Elisabeth Tønnessen

Regestranden

Regestranden ligger som en forlengelse av Solastranden og går vestover mot Ølberg. Tar du turen fra Solastranden til Ølberg og Vigdel, får du en spennende tur gjennom strender, bakker og berg. På veien kan du oppleve flere krigsminner.

Regestranden i Sola kommune. Foto: Flemming Stene

Ølbergstranden

Ølbergstranden er en omtrent 400 meter lang sandstrand med sanddyner som er lett tilgjengelig for alle. Her er det langgrunt og fint å bade. Stranden ligger lunere til enn de fleste jærstrendene og er spesielt populær blant småbarnsfamilier og campinggjester. Like ved stranden finner du Ølbergkiosken som holder åpent i sommersesongen. Ølberg et populært utfartssted hele året, og har gode parkeringsmuligheter. Besøker du Ølberg, kan du bruke toalettene på campingplassen. De er åpne året rundt. Ølberg havn ligger like ved Ølbergstranden og er en gammel fiskebåthavn som fortsatt blir brukt i dag. Her kan du se fargerike fiskebåter legge til kai med garn og teiner.

Et mangfold av opplevelser ved Ølberg havn

Ølbergstranden i Sola kommune. Foto: Gry Isabel Sannes

Vigdelstranden

Vigdelstranden ligger vest for Ølberg og er en vakker bukt hvor det er langgrunt og idyllisk. Her passer det fint å ta med hele familien på late sommerdager. Det er det lunt og godt om sommeren, men området kan oppleves hele året.

Vigdelstranden i Sola kommune. Foto: Elisabeth Tønnessen


Hellestøstranden

Hellestøstranden er en vakker strand med både sand og rullesteiner  hvor det i tillegg er gode muligheter for surfing. Det er lite som måler seg med en dag på stranden når solen skinner og gradestokken kryper over 20 grader. Det finnes mange flotte strender i Sola. Foretrekker en strand uten fullt så mye folk som det er på for eksempel Solastranden, er en tur til Hellestøstranden et godt alternativ. Stedet passer fint for hele familien. Husk å pakke med deg niste.

Hellestøstranden. Turgåerene og surfernes paradis. Foto: Elisabeth Tønnesen

Parkeringsmuligheter på alle strendene

Alle strendene i Sola kommune har mulighet for parkering. Jæren friluftsråd har lagt til rette parkeringsplasser, toaletter, renovasjon og merkede stier for å gjøre det enkelt for alle og ta seg ut i det fri.

Vil du vite mer?

Kilometer lange sandstrender, tilrettelagt sjøbad i havgapet eller en lun bukt? I Sola finnes det hav av bademuligheter.

Finn strendene i kart og les mer om badeplasser i Sola.

Se flere bilder

No items found.

Sola som utgangspunkt

Innhold som kan inspirere deg til å besøke en region med et hav av muligheter