Sjøbadet på Myklebust

Friskt, skjermet og trygt, men rett i havgapet ved den vakre tanangerkysten.

Sjøbadet på Myklebust

Sjøbad i europatoppen

En herligere badeplass enn sjøbadet på Myklebust i Tananger skal du lete lenge etter. Sjøbadet ble bygget i 2015 og har vært i bruk i sommersesongene siden. Friskt sjøvann sirkulerer gjennom bassenget. Det er designet med minimalt inngrep i naturen og harmonerer sømløst med det omkringliggende kystlandskapet omgitt av svaberg. Sjøbadet har myk sandbunn som gir en behagelig badeopplevelse.

Sjøbad er en kuriositet og de finnes verden over. Den engelske avisen The Guardian kåret i 2023 Sjøbadet på Myklebust til et av Storbritannia og Europas ti beste sjøbad. Artikkelen om sjøbadet er basert på boken "Saltwater Sanctuaries from Around the World" skrevet av arkitekten Chris Romer-Lee. Hele 66 sjøbad presenteres i boken.

Artikkelen om sjøbad i europtatoppen (theguardian.com)

Åpent for alle

Adkomsten til bassenget er enkel og tilgjengelig for alle, med stier, trapper og bade brygge. Du kan nå sjøbadet via naturstien. Det er også parkeringsplass like ved. Treffer du en manet i vannet, er det plassert ut raker langs kanten av badet som kan brukes til å fjerne dem med.

Finn sjøbadet på Myklebust i kart (Google maps)

Flere badeplasser i Sola.

Foto av en kvinne som står fronten av sjøbadet med åpne armer.
Foto: Elisabeth Tønnessen
Foto av svaberg med sjøbadet og sjøen i bakgrunnen.
Foto: Elisabeth Tønnessen
Dronebilde av Tananger sjøbad.
Foto: Elisabeth Tønnessen

Se flere bilder

No items found.

Sola som utgangspunkt

Innhold som kan inspirere deg til å besøke en region med et hav av muligheter